Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

zsemberi-szigyarto-eva-bemutatkozo-it-640x461.jpg

Nt. Zsemberi-Szigyártó Éva

(2020.08.01 - napjainkig)

Önéletrajz

   Zsemberi- Szigyártó Éva vagyok, 1964. március 14-én az erdélyi Kányádban születtem egy négy gyermekes református lelkészcsalád első gyermekeként.  Szüleim hivatása miatt gyakran költözködtünk, gyermekkoromat és iskoláimat több helyen folytattam. Középiskolai tanulmányaimat a székelykeresztúri  Berde Mózes Gimnáziumban végeztem és itt is érettségiztem 1982 -ben.

   Középiskolai tanulmányaim után a Kolozsvári Református Teológiai Akadémiára készültem, lelkész szakra, de abban az évben lányokat nem vettek fel . (A későbbiekben sem csak a rendszerváltás után). Érettségi után, a kolozsvári Farkas utcai református templom kántorához jártam orgona órákra és a környező gyülekezetekben kántorkodtam. Rendszerváltás éveiben nyílt lehetőségem a továbbtanulásra, ekkor kezdtem el még szülőföldemen a hittanoktató képzést, melyet 1996 -ban fejeztem be a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Karán, Nagykörösön.

   1991- ben férjhez mentem Zsemberi Szigyártó Gyula kertészmérnökhöz, három gyermekünk született Miklós (1992), Bálint (1994) és Anna (1999).

   A gyermeknevelés mellett eddigi életemben állandó elfoglaltságom a hitoktatás volt, már otthon besegítettem édesapámnak a gyülekezeti hitoktatásban. A későbbiekben is minden korcsoporttal találkoztam az óvodástól a középiskolásig.

   Az 1998-ban újra induló pápai Református Teológiai Akadémián kezdtem el a lelkészi tanulmányaimat. Anna lányunk érkeztével felfüggesztettem azt, és később 2004-ben folytattam és 2009 –ben szereztem diplomát a komáromi Selye János Egyetem Református Teológia Karán.

    Hitoktatói hivatásom során mindig fontosnak tartottam, hogy ne csak ismereteket adjak át, hanem minél jobban megismerjem a rám bízottakat, ezért a Károli Gáspár Református Egyetem Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervizori Intézet által hirdetett gyakorlati és módszertani kurzusokon vettem részt: 2007-ben „Lelkigondozás a hitoktatásban”.  2008-ban „Közösségek, csoportok Lelkigondozása”Bibliodráma lehetőségei, a hitoktatásban, Ifjúsági munkában, gyülekezeti csoportokban.

   2006-tól a Tököl-Halásztelki Református Egyházközség presbitere és a Bocskai István Református oktatási Központ Igazgató Tanácsának tagja voltam 2009- ig. A lelkészképesítő vizsga és gyülekezeti kirendelésem után le kellett mondanom a presbiteri tisztségemről.

   2007-től fő állásban a Bocskai István Református Oktatási Központ, Középiskolai Kollégiumában dolgoztam Halásztelken, kollégiumi nevelőként.

   2009-től a teológia elvégzése és az első lelkészképesítő vizsga után a fő állásom fenntartása mellett Dunamelléki Református Kerület Püspöke kirendelt a Szigethalmi gyülekezetbe segédlelkésznek. 2014-ben a második lelkészképesítő vizsgát is letettem.

   Az Egységes Lelkészképesítő Bizottság előtt honosíttattam a lelkészi oklevelemet 2017-ben.

   2017-2019 közt elvégeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán a Mentálhigiéniás Lelkigondozó képzést. 

   2018 szeptemberétől a Budapest Pesterzsébet Klapka téri Református Egyházközség által átvett és fenntartott Vörösmarty Mihály Református Általános Iskola Lelkésze lettem 2020 augusztusáig.

   2020 szeptemberétől rendeltettem beosztott lelkésznek Darányba.

- o -

Elérhetőség:

Telefon: +36 30 680 6441
e-mail: 

[Visszalépés]

 

 
 

 

Profilkép


Látogató számláló


Statisztika

Most: 1
Összes: 23571
30 nap: 1294
24 óra: 30