Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Presbiterválasztás 2011

Isten gondviselő segítségével 2011. december 11.-én egyházközségünkben is megtörtént a presbiter- és gondnokválasztás. Azt nem lehet mondani, hogy tömegek érdeklődése és nagyszámú részvétel kísérte volna az alkalmat, de bőven10% és a minimum elvárt létszám felett29 testvérünk részvételével minden szépen és rendben lezajlott.

pic_201112111210.jpg

Asszonytestvéreink mindig aktívabbak...

pic_201112111211.jpg

...de hála Istennek, a férfiak oldalán sem volt üresség.

A vasárnapi, rendes időben megtartott Istentisztelet keretében - az Igehirdetést követően - a törvények szerint közgyűléssé alakult a gyülekezet, ahol Tiszteletes Úr ajánlást tett a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítők személyére, akiket a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

pic_201112111212.jpg

Nt. Heidfogel Pál lelkipásztor megnyitja a közgyűlést.

Az alkalomra kitett - a lezárás előtt ellenőrzött - urna és a Választási Bizottság számára odakészített asztal már előre el lett helyezve, és miután Tiszteletes Úr még egyszer ismertette a szavazás technikáját, felhívva a jelölés elhelyezésének elfogadható és elfogadhatatlan módozatait, a választás kezdetét vette. Lelkész-elnök bemutatta a jelölteket és a Szavazólapot. Mivel a Presbitérium létszáma 12 fő és 13 jelölt van, ezért a szavazás eredményeképpen egy jelölt majd pót-presbiterként fog tevékenykedni. Elmondja, hogy érvényesen jelölni a név előtti karikába írt + vagy x jellel lehet. Érvénytelen a jelölőlap, ha bármelyik nevet áthúzzák, vagy ha mindenkire szavaznak.

pic_201112111214.jpg

Elfoglalja helyét a Választási Bizottság

A bizottság tagjai felosztották egymás között a munkát, így egyikük az Egyházfenntartói Lista alapján ellenőrizte, hogy a szavazni szándékozó testvérünk eleget tett-e a 2010. évi fenntartói kötelezettségének, míg másikuk a jelenléti ívet íratta vele alá, és ezt követően vehette csak át a bizottság harmadik tagjától a lebélyegzett szavazólapot. Akinek segítség kellett, annak a bizottság tagjai is segítettek a szavazólap megértésében, aki pedig értette, az csendesen félrevonulva megtette jelölését, majd a szavazólapot kettéhajtva a szavazóurnába dobta.

A szavazás lezárása után a Választási Bizottság az urnával és minden dokumentummal a Gyülekezeti terembe vonult, és elvégezte a szavazólapok ellenőrzését és a szavazatok összeszámlálását.

A 2011. évi Presbiter- és gondnokválasztás eredménye a Darányi Református Egyházközségben az alábbi (A Választási Bizottság jelentése):

A bizottság jelenti, hogy 29 lebélyegzett szavazólap lett kiadva, 29 szavazólap volt a szavazóurnában is, azaz mindenki szavazott. A szavazólapok ellenőrzése során a bizottság megállapította, hogy a 29 szavazólapokból 23 volt érvényes, 6 érvénytelen. (Az érvénytelen szavazatok mindegyikénél a 12-nél több presbiter bejelölése volt a hiba).

A bizottság jelenti, hogy a szavazatok összeszámlálása után az alábbi eredmény született;

 • Somogyi Gábor gondnok (19);
 • Czéh Józsefné presbiter (18);
 • Fliszár István presbiter (18);
 • Gyuri Sándorné presbiter (19);
 • Jakab József presbiter (19);
 • id. Kúsz Ernőné presbiter (18);
 • Nagy János presbiter (21);
 • Papp Józsefné presbiter (19);
 • Potonyi Sándor presbiter (19);
 • Sár Jánosné presbiter (18);
 • Somogyi Gábor presbiter (21);
 • id. Vérti Árpád pótpresbiter (17);
 • Villányi László presbiter (21);
 • Zákányi Jánosné presbiter (19).

A szavazás eredménye ellen 15 napon belül panaszt lehet tenni a Választási Bizottság elnökénél (Hedfogel Pál lelkipásztor). A panaszt tévő jogosultságát és a panasz jogosságát az Egyházmegyei Bíróság vizsgálja ki.

Az új Presbitérium 2012. január 01. napján lép hivatalba, eskütételre 2012. január 8.-án, az Istentisztelet keretében kerül sor.

Isten gazdag áldása kísérje a Magyarországi Református Egyházat, a Darányi Református Egyházközséget és az Ő szolgálatára megválasztott egyházi és világi vezetőketSoli Deo Gloria!

[Visszatérés]

 
 

 

Profilkép


Statisztika

Most: 1
Összes: 15459
30 nap: 899
24 óra: 24