Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hirdetés másodízben 2017

(2017.11.26) a vasárnapi Istentisztelet keretében

A 2016. évi Pénztárkönyv „Egyház fenntartói járulék" rovata alapján lefolytatott egyeztetések után véglegesítve, a 2017. évi Presbiter- és gondnok választáson 103 egyháztag vehet részt választóként, ennyi egyháztagot tartalmaz a Választói Névjegyzék.

A Jelöltállító Bizottság a leadott jelöltállító lapok összegzése és ellenőrzése után az alábbi személyeket javasolta a szavazólapra történő felvételhez:

Gondnok jelölt:

Somogyi Gábor

Presbiter jelöltek:

Gorjanác Gyuláné;
Gyuri Sándorné;
Jakab József;
Kúsz Sándorné;
Nagy János;
Papp Irén;
Potonyi Sándor;
Sár Jánosné;
Villányi László.

Egyházi törvényeink szerint gondnoknak csak az választható, akit presbiterként is megválasztanak, és mivel gondnoknak csak egy személyt jelöltek, így Őt külön presbiterként megválasztani nem kell.

A leendő Presbitérium nem lelkészi tisztségviselőinek létszámát az egyházfenntartók 5%-ában, azaz 8 főben határozta meg a Presbitérium, amely létszámhoz 25%-nyi, azaz két fő pót-presbitert ír elő az ide vonatkozó egyházi törvény. Így a presbiter-jelöltek közül az a hét személy lesz a Presbitérium rendes tagja, aki a legtöbb szavazatot kapja, a másik két személy pedig pót-presbiterként fog tevékenykedni.

Szeretettel felhívom a figyelmet, hogy a gondnok bejelölése nélküli, vagy a presbitereknél hétnél több vagy hétnél kevesebb jelölést tartalmazó szavazólap érvénytelennek minősül!

Érvényesnek minősül az a szavazólap, amelyen a gondnok és hét presbiter neve előtt van egyértelmű X vagy kereszt-jelölés.

A 2017. évi Presbiter- és gondnokválasztás időpontja: 2017. december 3., vasárnap, a 11:00 órakor kezdődő Istentiszteletet követően.

Ezen hirdetmény a holnapi naptól a templom kapujára is ki lesz függesztve.

Darány, 2017. november 26. vasárnap, 11:45

[Visszatérés]

 
 

 

Profilkép


Látogató számláló


Statisztika

Most: 1
Összes: 30022
30 nap: 601
24 óra: 13