Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hirdetés első ízben 2017

(2017.11.19) a vasárnapi Istentisztelet keretében

A 2016. évi Pénztárkönyv „Egyház fenntartói járulék" rovata alapján a 2017. évi Presbiter- és gondnok választáson 95 egyháztag vehet részt választóként.

Utánajárások és egyeztetések után ez a létszám már a biztos 98-ra emelkedett, de további elmaradt befizetésekre kaptunk ígérvényt, ez jövő hét szerdáig kell, hogy megtörténjen. Abban az esetben 104-re emelkedik a választásra jogosultak létszáma...

A Jelöltállító Bizottság a leadott jelöltállító lapok összegzése és ellenőrzése után az alábbi személyeket javasolta a szavazólapra történő felvételhez:

Gondnok jelölt:

Somogyi Gábor

Presbiter jelöltek:

Gorjanác Gyuláné;
Gyuri Sándorné;
Jakab József;
Kúsz Sándorné;
Nagy János;
Papp Irén;
Potonyi Sándor;
Sár Jánosné;
Villányi László.

Mivel egyházi törvényeink szerint gondnoknak csak az választható, akit presbiterként is megválasztanak, és mivel gondnoknak csak egyedül Somogyi Gábort jelölték, így Őt külön presbiterként választani nem kell.

A leendő Presbitérium világi tisztségviselőinek létszámát 8 főben határoztuk meg, amely létszámhoz 25%-nyi létszámú pót-presbitert ír elő az ide vonatkozó egyházi törvény, így a presbiter-jelöltek közül az a hét személy lesz a Presbitérium rendes tagja, aki a legtöbb szavazatot kapja, a másik két személy pedig pót-presbiterként fog tevékenykedni.

Szeretettel felhívom a figyelmet, hogy a gondnok bejelölése nélküli, vagy a presbitereknél hétnél több vagy hétnél kevesebb jelölést tartalmazó szavazólap érvénytelennek minősül!

Ezen hirdetmény a holnapi naptól a templom kapujára is ki lesz függesztve.

Darány, 2017. november 19. vasárnap, 11:45

[Visszatérés]

 
 

 

Profilkép


Statisztika

Most: 1
Összes: 11118
30 nap: 1306
24 óra: 40