Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kedves Látogató! Ezen az oldalon helyi Református jelességeinket mutatjuk fel. Nem akkora óriások Ők, mint Luther vagy Kálvin, de életútjuk okán büszkék vagyunk Reájuk és örömmel mutatjuk be Őket a nagyvilágnak! 

luther-keret-kalvin-500x171.jpg

Bizonyára mindenkinek felemelő érzés az, ha közvetlen környezetéből, lakóhelyéről vagy éppen az egyházközségéből olyan jeles személyek kerülnek ki, Akik az élet bármely területén valami kimagasló teljesítményt értek el életük során, öregbítve ezzel annak a közösségnek a jó hírét, ahonnan elindultak, ahonnan származnak. Így vagyunk ezzel mi is, Darányi Reformátusok, és ezért mutatjuk fel most azon személyeket, Akik Isten kegyelméből az életük során valami kiemelkedőt értek el szülőföldjükön és szülőföldjük határain túl is.
A megjelenítés kronológiai sorrendben történik, ezért a személyeket mutató kis ikonok sorrendje remélhetően gyakran fog változni, aszerint, hogy mikor- kit sikerül bizonyíthatóan azonosítani a múltból, illetve kik azok akik munkásságuk révén még életükben ebbe a körbe, a mi kis helyi Parnasszusunkra felkerülhetnek. [Itt aprólékos, sok időt és némi fáradozást igénylő gyűjtőmunkáról van szó, még akkor is, ha a kapcsolódó munkák nagy részét számítógépen kell elvégezni. Családfákat, régi-régi adattárakat kutatok, az imént jegyeztem elő egy egyéves előfizetést egy neves családfa-kutató és nyilvántartó rendszerhez, illetve már rendelkezem 1 éves előfizetéssel az Arcanum adatbázisaihoz, hogy a legismertebbeket említsem, de tervezem a Radix kutatóbázisra való előfizetést is. Természetesen nem csak egyházi, hanem települési és családi kutatásokat is végzek ezek segítségével (a szerkesztő)]. Mindezekért és mindenek előtt legyen
Istennek dicséret, dicsőség, tisztesség és hálaadás!

nemeth-karoly.jpg   benko-konya-jozsef.jpg 

 

 
 

 

Profilkép


Látogató számláló


Statisztika

Most: 1
Összes: 34060
30 nap: 1079
24 óra: 17