Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

pic_nt-csabaiagnes-169x320.jpgNt. Dr. Csabai Ágnes

(2015.12.01 - 2018. 08.30)

Legjobb tudásunk szerint az Ő személyében köszönthetjük a nálunk szolgáló eddigi legfiatalabb lelkipásztort, és a feljegyzések tanúsága szerint egyházközségünk több száz éves múltjára visszatekintve kedves személyében üdvözölhetjük az első lelkipásztor Hölgyet is! Isten tartsa meg nálunk jó kedvvel és a gyülekezet szerető keresztyéni ölelésének biztos hátterével! A Tiszteletes Asszony férjével, Csűrös Gergellyel és kislányukkal, Rékával hármasban érkeztek Darányba, és láthatóan nagy örömmel vették birtokukba az 1848-ban épült és 2004-től több éven át tartó munkával felújított gyönyörű parókiát!

Néhány adatot sorolnék ide a tanulmányairól és előző szolgálati helyeiről:

Tanulmányok:

2005-ben végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Teológia tanszékén;
2012-ben egyiptológia szakon szerzett végzettséget az ELTE Egyiptológia Tanszékén;

2018-ban doktorált a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Doktori Iskolán. Doktori értekezése témája: Izrael és Egyiptom kapcsolatának nyomai az Ószövetségben.

Nyelvek:
Német, angol, latin, ugariti, közép-egyiptomi, új egyiptomi, kopt (három utóbbiból államvizsga)

Tanulmányutak:

2005 két hónapos tanulmányút Egyiptomban, az Oktatási Minisztérium támogatásával;
2008, 2009, 2011 Három hónapos kutatómunka, tanulmányút Kairóban, Egyiptom által támogatva, a Magyar Ösztöndíj Bizottság odaítélésével;
2014 Columbia Teológiai Szeminárium, Atlanta, GA - cserediák program.

Előző szolgálati helyek:

2008 - 2009 Református Egyházközség Veszprém - Segédlelkész
2010 - 2013 Református Egyházközség Veszprém - Lelkipásztor
2013 - 2015 Magyar Közösség Egyháza Georgia, Atlanta, GA - Lelkipásztor
2014 - 2015 Magyar Közösség Egyháza Karolina, Charlotte, NC - Lelkipásztor
2015 - 2018 Református Egyházközség Darány - Lelkipásztor

Egyházkerületi jószokás szerint a kezdeti néhány hónapban Nt. Kutasiné Molnár Boglárka kaposmérői lelkipásztor segítette a Tiszteletes Asszony munkáját, ez idő alatt mint beosztott lelkész tevékenykedett a négy egyházközségben. Ehhez és a későbbi munkálkodásához is a Mindenható Atya Isten segítségét és áldását kértük!

(Engem személy szerint nagy reménységgel töltött el egyik beszélgetésünk alkalmával velem megosztott gondolata, miszerint a kislányukat, Rékát - aki az Egyesült Államokban született - részben azért nem keresztelték meg odakint, mert a közeli családtagok sem tudtak volna ott lenni, azt pedig a Tiszteletes Asszony kötötte ki, hogy abban a templomban legyen kislányuk megkeresztelve, ahol Ő szolgálni fog! - ...és én úgy éreztem, ez a 'szolgálat' Nála nem egy kisebb- rövidebb idő, hanem egy hosszabb, tartalmasabb életszakasz. Adja az Isten, hogy helyes legyen a megérzésem...)

2018. szeptemberi (szomorkás) bejegyzés:
Nem lett az... Isten rendelése szerint a Tiszteletes Asszonynak más úton folytatódik az élete. Doktorrá avatása után egyetemi tanárként fog tevékenykedni a Károli Gáspár Református Egyetemen. Darányból Budapestre költöztek, a Rózsadombon kapott szolgálati lakást. Isten áldja meg további életét és családját, mi, darányi reformátusok szeretettel őrizzük szíveinkben kedves emlékét.

[Visszalépés]

 
 

 

Profilkép


Látogató számláló


Statisztika

Most: 1
Összes: 31371
30 nap: 566
24 óra: 15